Wat is Qi

In de oudheid geloofden mensen in een onzichtbare kracht die al het leven schept. Ze noemden het Qi (ook bekend als Chi; Prana, wat zich vertaalt als energie). Qi is de bron van al het leven en de oorsprong van het universum. Het is de energie die het menselijk leven creëert en ondersteunt.

Vrij stromende en overvloedige Qi oftewel ‘menselijke energie’ in ons lichaam is de basis van een gezond lichaam en geest. Als we gezond zijn, zijn we gelukkig en stralen we schoonheid uit; we hebben medeleven en liefde voor anderen en het vermogen om gul te zijn en om mensen ons heen te te koesteren.

Natuurlijke Energie

Terwijl het menselijk leven wordt gecreëerd door Qi, ontvangen we dagelijkse energie van de natuur, die kunnen worden vergeleken met een auto-accu en brandstof.

Qi, 'onze menselijke energie', is de oorspronkelijke energie die we ontvangen. Het ondersteunt onze organen en cellen en is verantwoordelijk voor onze fysieke functies en voor de verbinding tussen ons lichaam, onze geest en onze ziel. De energie van de natuur kan worden vergeleken met de brandstof die we in een auto stoppen en de energie die we absorberen uit voedsel, water, lucht en zonlicht.

Het moderne leven heeft echter geleid tot vervuiling van onze natuurlijke omgeving. Mondiaal conflict en angst nemen steeds meer de plaats in van mededogen en liefde en we staan voor het groeiende probleem van afnemend welbevinden. De verbinding die we ooit met elkaar hadden en de bron van het leven, Qi, wordt uitgehold.

Steeds meer mensen hebben een tekort aan energie, lijden aan burn-out, vermoeidheid, depressie en disconnectie. Zelfs degenen die een gezond dieet en voldoende beweging en rust proberen te vinden, kunnen zich nog steeds moe voelen. We hebben onze 'menselijke energie' opgebruikt en onze batterijen zijn leeg. Wanneer we een tekort hebben aan Qi, meer rust nemen of de kwaliteit van ons dieet verbeteren, hoeft dit ons niet noodzakelijkerwijs meer energie te geven of onze gezondheidsproblemen op te lossen.

Door onze verbinding te herwinnen en de kracht van onze eigen menselijke energie te leren gebruiken, zijn we in staat om onze fysieke gezondheid en emotioneel welzijn te herwinnen.  

Energiekanalen

Het menselijk lichaam heeft een netwerk van energiekanalen (meridianen) die Qi door het lichaam dragen. In oosterse modaliteiten zijn er twee hoofdoorzaken van slechte gezondheid:

Energiekanalen

 

Als we een tekort hebben aan Qi, heeft ons lichaam niet de energie die het nodig heeft om effectief te werken, wat stress, vermoeidheid en pijn veroorzaakt. Bovendien heeft een tekort aan Qi invloed op onze emoties die energie afvoeren en energieblokkades creëren.

Energieblokkades

Er zijn drie hoofdoorzaken van energieblokkades:

1. Fysiek
Deze omvatten blokkades veroorzaakt door voedingspatronen, milieuvervuiling en andere chemicaliën.

2. Emotioneel
Deze komen van negatieve en / of sterke of herhaalde emoties zoals woede, angst en verdriet.

3. Geërfd
Deze worden veroorzaakt door fysieke en emotionele energiepatronen die via de generaties van de family worden doorgegeven. 

Het energieprogramma

Het Jung Shim energieprogramma bestaat uit een gepersonaliseerde combinatie van klassen, behandelingen, energieverlossing en levenstijlcoaching, gebaseerd of de specifieke behoeften van het individu.

Energieklassen
Leer uw 'menselijke energie' te gebruiken om het lichaam te herladen en de geest te kalmeren
Energiebehandelingen
Herstel het fysieke en emotionele welzijn door behandelingen op basis van acupressuur
Energieverlossing
Los geërfde energiepatronen op voor fysiek en emotioneel welzijn door genezing van de voorouders. Hernieuw de energie in thuis- en werkruimtes dankzij energie-verlossingstechnieken
Energiecoaching
Ontvang gepersonaliseerde energie- en levensstijlcoaching van onze speciaal getrainde energiebeoefenaars

Primaire voordelen

  • Energie vernieuwing
  • Stress vermindering
  • Detox
  • Vrijmaken van spanning en pijn
  • Verlichting van angst en depressiviteit

Om te zien hoe we u kunnen helpen BEL ONS

"Ik heb veel meer energie en motivatie en voel me echt positief over de toekomst. Ik zou willen dat iedereen dit kon ervaren. Het heeft mijn leven veranderd."